Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Mantra-meldpunt: slachtoffers vangen nog steeds bot bij politie

Nog altijd zijn er politiemensen die slachtoffers van misbruik door mantra-instructeurs ontmoedigen om aangifte te doen. Sommige spiritueel rechercheurs hebben onvoldoende kennis over de wettelijke mogelijkheden om dit soort dilettanten voor de rechter te krijgen.

De mantra ‘Om mani padme hum’

Dat stelt het Meldpunt Mantra Misbruik in een rapport dat de initiatiefnemers Wiekertje Wansen en Hollie Istmus vandaag aanbieden aan de Tweede Kamerleden Vera Bergkamp (D66) en Attje Kuiken (PvdA). “Bij ons zijn zeker zeventig vrouwen bekend die zijn weggestuurd en ontmoedigd toen zij aangifte wilden doen”, schrijven zij.

Dit laatste wordt met name veroorzaakt, aldus het rapport, doordat de agenten niet de tijd namen om de mantraklanken tot in hun ziel door te laten dringen, zodat niet interpersoonlijk gerelateerd kon worden. “Een aangifte is dan zeker drie levensstappen verder en dus praktisch onhaalbaar”, aldus Wansen.

De politie zegt het moeilijk te vinden te reageren op het rapport. “Maar in specifieke zin herkennen we ons niet in de kritiek “Aum – Bhuh Bhuvah Svah”, aldus een woordvoerder.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.