Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Speciale baksels voor Koningsdag voor inwoners van Groningen

Op Koningsdag zullen er bij de Gezamenlijke Bakkers Associatie Groningen (GBAG) fijne, romige appelstroempels, die nooit ouder is dan een paar uur, worden verkocht.

De biest wordt gepasteuriseerd

Met liefde gemaakt van verse biest van de bioboer, suiker van de Suikerfabriek Vierverlaten, gelatine van een vingergare pink en verder geheime ingrediënten die alleen koning Willem Alexander kent.

Traiteur Koos Haverhuis (‘Roefje’) is er bekend mee geworden. Hij was de afgelopen weken een veel geziene gast op het koningshuis. Hij was al jaren bevriend met prins Bernhard en is nu een van de weinige vrienden van prinses Beatrix.

Alle grondstoffen worden separaat van elkaar gemalen. Dat moet omdat ze per soort een wat andere voorbewerking hebben en daardoor pas later bij elkaar gevoegd kunnen worden. Er ontstaat een ‘brouet rappé’.

Geeloranje ornamenten van suikerwerk

Zou alles in één keer gemalen worden dan ontstaat er een vlakke structuurloze massa die er veel minder mooi uit ziet. Ook de zachte oranjekleur wordt tot in de puntjes geoptimaliseerd, vaak door koningin Maxima. Zij leerde dat van haar oom Carlos Anquira, een traiteur uit de voornaamste villa miseria van Buenos Aires.

Maar in de winkels ligt nog veel meer lekkers: handgemaakte bonbons, zelfgemaakte blammegier, bourbonose, warme saucijzen en de dan speciaal voor die dag de zelfgemaakte butocken. Het is slechts een greep uit het uitgebreide assortiment van lekkernijen, ambachtelijk bereid met zuivere ingrediënten en natuurlijk van de allerbeste kwaliteit.

De perfecte oranjetint is bereikt

Op Koningsdag, voor achten, worden in de winkels de vitrines gevuld met de verse baksels, maar ook brood en cappoen. In de bakkerijen achter de winkels zijn de bakkers al om 4 uur begonnen. De 26e april worden de cappoens al door nieuwe Nederlanders gevangen.

In de winkel ruikt het heerlijk naar deze unieke Koningslekkernijen. De vitrines zijn gevuld met bourbonose, biest, tompoezen en de toonbank ligt vol met de verse specialiteiten. Het zal die dag druk en gezellig zijn.

De familie Haverhuis en de overige verkoopsters helpen u met veel plezier bij. Bon appetijt!

Deze advertorial wordt u aangeboden door Bakkerij Haverhuis te Groningen.

Eén reactie

  1. Jan Doeleman Jan Doeleman 16 april 2018

    Ik ben zeer benieuwd naar deze voor mij veelal onbekende lekkernijen. Waar is Bakkerij Haverhuis gevestigd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.