Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Opnieuw record in De Bilt gevestigd

De laatste jaren regent het records in De Bilt. Zo ook vandaag weer: het is deze donderdag nooit eerder 19 april 2018 geweest, sinds het begin van de officiële jaartelling. Dit heeft het KNMI zojuist bekendgemaakt.

De eerste tijdsfanaten verzamelden zich vanwege de gunstige voorspellingen vanochtend al vroeg bij het gebouw van het KNMI, om de ontwikkelingen live mee te maken. Het KNMI had een groot scherm voor het gebouw geplaatst met de meest recente stand van zaken.

Het KNMI, vanochtend

Woordvoerder Abdelkader Timofeeff vermoedt dat de tijd de rest van de dag probleemloos verder tikt. “Er kan hoogstwaarschijnlijk over enige uren weer geproost worden op een compleet afgeronde dag.” Dit zal naar verwachting net iets na 23:59 uur zijn.

Wel merkt Timofeeff op dat het aantal champagnekurken dat rond middernacht zal knallen, lager zal zijn dan tijdens het vorige record. Dit is te wijten aan gewenning onder het volk, aldus de woordvoerder: “De records volgen elkaar nu in zo’n verhit tempo op, dat deze trend onmiskenbaar een dalende lijn laat zien.”

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.