Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

NK Japans Tane o Utsu in Haren

Er zijn maar 70 Nederlanders die Tane o Utsu beoefenen. Liefst 12 van hen komen uit Haren (Groningen). Niet vreemd dat het nationaal kampioenschap Tane o Utsu – oftewel Japans Zaadschieten – daar van 15 – 22 juli 2018 wordt gehouden.

Grote gevaartes
Tane o Utsu is een tradionele Japanse vorm van zaadschieten. In het verleden werd deze Japanse vorm van ejaculeren vooral gebruikt bij de oorlogvoering en de jacht. Door het gebied te markeren werden de grenzen bepaald. Tegenwoordig gaat het meer om de techniek, concentratie en het juiste moment van schieten. De Japanse penis valt op door zijn lengte, namelijk minimaal 3 cm, waarbij een enorme bamboe pincet (mokusei pinsetto) wordt gebruikt. Deze is tot wel 68 cm lang.

“Dat is ook altijd een grappig gezicht in de Japanse metro”, lacht trainer Kraal Blaaghorn. “Al die kleine mannetjes met die korte broekjes en hun mokusei pinsetto. Je herkent ze direct. Het zijn echt hele joekels; je kan ze ook niet opvouwen. In het vliegtuig trouwens ook interessante bagage om mee te nemen.”

Meesters
Blaaghorn is in Nederland één van de drie Tane o Utsusis (meesters). Het niveau van het hand-zaadschieten komt tot uitdrukking in een zekere graduatie. Net als bij de andere budo-disciplines kent Japans zaadschieten kyu- en dangraden. Deze laatste variëren van de eerste tot en met de tiende dan.

Typisch Japanse beoefenaar van Tane o Utsu

Vanaf de vijfde dan is het mogelijk een meestertitel te behalen. Een van de opdrachten is om een tamme kastanje van een teakhouten staak te schieten. “Nee, ik ben absoluut niet de Henk Grol van het Japans zaadschieten. Raaf de Krekkel uit Bunschoten bijvoorbeeld is hoger gegradueerd”, zegt een bescheiden Kraal Blaaghorn. “In Nederland zijn slechts twee zaadschieters met een hogere dan.”

15 keer naar Japan
Voor zijn examens reisde Blaaghorn speciaal naar Japan. “Ik ga sowieso eens per twee jaar die kant op. Dan heb je vaak een training van een dag of vier, met Japanse leraren; daarna doe je examen. Intussen ben ik al zo’n 15 keer in Japan geweest. Het is een bijzonder, maar ook een vreemd land. Net als deze sport.”

Open dag
Het nationaal kampioenschap eindigt op zondag 22 juli. Podium TV doet live verslag van de finale. Een week later is er een workshop traditioneel Japans Koud Zaadslingeren, te Beatrixoord in Haren van 11:00 tot 13:00 uur. Belangstellenden kunnen dan kennismaken met deze vorm van oosterse genotskunst, die intussen ook in de ‘hete sector’ op het internet gretig aftrek vindt als dé erotische niche van 2018. Liefhebbers die niet tot eind juli kunnen wachten, vinden allicht de juiste route op de digitale snelweg.

 

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.