Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Laatste sterfelijke geboren

“Een toverformule! Waarvan al millennia lang door velen werd gedroomd, is nu werkelijkheid geworden; alle pillen kunnen weg.” Raymond Kurzweil, Director of Engineering bij Google, is apetrots.

Niemand weet exact wanneer de eerste mens op Aarde is overleden. Echter, nu is voor het eerst bekend dat onbekend is wanneer de mens van morgen zal sterven. Althans, EU-wetenschappers van het Human Brain Project hebben samen met hun Amerikaanse partners onomstotelijk bewezen dat ouderdom geen reden meer mag zijn voor overlijden. Natuurlijk, een fatale bus of bliksemschicht kan altijd nog een einde maken aan het leven.

Toch zijn er ook tegenstanders van de door Kurzweil aangevoerde transhumanistische wensdroom. “The Natural Death Movement” laat weten dat klokkenluiders binnen het zogenaamde Longevity-project van DARPA spreken van een sabotageplot rondom de medische toverformule. Er doen intern zelfs roddels de ronde over een vijfde colonne. 
Volgens de Homerische hymne aan Aphrodite werd Tithonos ‘geroofd’ door Eos, waarna zij Zeus vroeg Tithonos onsterfelijk te maken. Zeus deed dit inderdaad, maar gaf hem niet de eeuwige jeugd. Met de loop der jaren werd hij daarom steeds ouder.

Kurzweil, op papier te vroeg geboren, hoopt nochtans eeuwig te zullen leven en is van zins Google’s macht aan te wenden om de colonne op te sporen en hen te beletten de formule om zeep te brengen. Deze bevindt zich -voor zover bekend- momenteel slechts op twee niet vrijgegeven locaties. 

Omdat niemand nog in staat is alle consequenties van deze ontdekking te overzien, zal nog dit jaar een wereldtop worden belegd met de beladen titel: “Wat Jupiter vermag!”

 

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.