Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Franse president maakt Amerikanen belachelijk

Nadat president Trump afgelopen vrijdag tijdens een bijeenkomst van de NRA op ‘onfatsoenlijke en onbekwame’ wijze had gesproken over de aanslag in Bataclan (2015), barstte wereldwijd kritiek los. Emmanuel Macron, de buitengewoon aantrekkelijke president van Frankrijk, heeft gisteren als reactie een koekje van eigen deeg laten proeven aan Trump.

Emmanuel Macron trekt een ‘dik en dom’ gezicht (foto: AP)

Nadat voormalig Frans president Hollande al had gereageerd met “Les propos honteux et les simagrées obscènes de Donald Trump en disent long sur ce qu’il pense de la France et de ses valeurs”, ging zijn opvolger Macron een stap verder met een toneelstukje van het niveau Trump. Mogelijk, zal Macron gedacht hebben, kan ik de Amerikaanse president slechts op diens niveau bereiken.

De Franse president deed na hoe de gemiddelde Amerikaan naar de stembus ging, november 2016, en zo het land richting afgrond liet glijden. Macron brabbelde daarbij met name onnozel klinkend nep-Engels. Tijdens het inwerpen van een aantal stembiljetten riep hij: “BAM…. Next…. BAM…. Next….”. Daarbij trok Macron niet onverdienstelijk een ’typisch Amerikaanse kop’, zoals de perswoordvoerder voor de zekerheid verduidelijkte. Zijn vrouw, de hoogbejaarde maar aimabele Brigitte Macron, stond op de achtergrond en kon haar lachen bijna niet inhouden, zoals op de foto te zien is.

Amerika heeft nog niet gereageerd op het onverwachte toneelspel uit Parijs.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.