Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Teletekst lokt lezers met dierendrama’s

Het is jammer maar waar, ook NOS Teletekst probeert lezers te lokken met dramatische titels en horrorverhalen. Gisteren was het weer zo ver; blijkbaar waren er meer kijkers nodig. Zie het zelf hieronder.

Teletekst op 10 mei 2018 (bron: NOS Teletekst)

Toch is de kwaliteit zeer mager, zoals de gemiddelde lezer waarschijnlijk al heeft opgemerkt.

Ten eerste Limburg. Deze afvallige provincie is al zo diep gezakt dat een dergelijk voorval slechts marginaal op ons gemoed inwerkt. Branden in de intensieve veehouderij halen regelmatig het nieuws en duizenden doden is dan weinig bijzonders. Bovendien zouden ze na hun relatief korte en deerniswekkende leven een gezwinde dood sterven: dat is dagelijkse kost in deze branche. Feitelijk hebben we het dus over niet meer dan een bedrijfseconomisch probleempje dat door de verzekering gecompenseerd gaat worden.

Vergelijken we het aantal kippen dan ook nog met de honden in het tweede bericht, dan komen we op een verhouding van maar liefst 500:1 (bijna dan; er had één hond minder verwaarloosd moeten worden voor een perfecte verhouding). Totaal nietszeggend dus!

Om het treurige niveau van de berichten enigszins goed te maken, probeert NOS het uiteindelijk nog met een dode pup, maar wat ons betreft is het dan al te laat. Dit soort verslaggeving trekt tranen of verwekt slaap, maar niet vanwege het nieuws zelf.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.