Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Vergnes krijgt gelijk – NAM opnieuw ontmaskerd

De taxateurs van Vergnes uit Leek zijn terug om contra-expertises uit te voeren in het aardbevingsgebied. Dit meldt het Dagblad vh Noorden vandaag.

Ze waren zo goed in hun vak en dit kostte de NAM zo veel tijd, geld en ergernissen, dat een conflict met Shell/NAM/CVW leidde tot een gang naar de rechter. Er moest een onafhankelijk onderzoek komen – dat nu is uitgevoerd. Wat blijkt? Vergnes deed het veel beter dan CVW. Wie had dat verwacht? Wij wel! Maar zo moeilijk was dat niet, gezien het vele nieuws over deze organisaties dat we al over ons heen kregen.

De wereld krijgt nógmaals te zien wat de handelwijze van CVW/NAM ongeveer inhoudt. Sommigen spreken van walgelijk beleid, terwijl ook termen als neoliberaal, egoïstisch, asociaal en koloniaal zijn gevallen. Bekijk deze grafieken als voorbeeld; ze spreken voor zich.

Vergelijking oorzaken opgegeven schade door CVW/NAM, Vergnes en onafhankelijk arbiter (bron: DvhN)

Lees het bericht in het DvhN helemaal.

Zelf hopen we dat de nieuwe instantie van het Ministerie van Economische Zaken, de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen, het werk van CVW voortvarender en objectiever zal oppakken.

 

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.