Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Groningse minima krijgen een sekscoach

Vijfhonderd minimahuishoudens in de Groningse wijken Selwerd en Lewenborg krijgen een gratis seksadvies van de gemeente. De overheid is van mening dat het geboorteoverschot onder minima fors teruggebracht dient te worden.

Een led-lamp (6000 kelvin): goedkoop, eenvoudig en effectief.

Volgens de gemeente kunnen vooral in de genoemde wijken veel minima aanzienlijk besparen op de kinderaantallen, vooral omdat de (potentiële) ouders vaak minder goed geïsoleerd ondergoed dragen. Simpele oplossingen als krappe preservatieven en het gebruik van witte led-lampen kunnen boventalligheid al beperken. De lampen (vanaf 5700 kelvin) zorgen voor een sterke vermindering van lustgevoelens. Verder zal verandering van focus mogelijkheden bieden, zeker in combinatie met een toename van zingevingsbesef.

Om de gezinnen te helpen, krijgen ze thuis bezoek van een sekscoach. Die maakt een scan van beide partners en bekijkt hoe in hun specifieke situatie bespaard kan worden. Tegen kostprijs kan ook een uitgebreidere analyse worden uitgevoerd.

De coaches zijn mensen met een uitkering, die met het project werkervaring opdoen. Zij zullen tijdelijk bij de gezinnen gaan inwonen voor optimaal resultaat. In de herfst vindt de eerste evaluatie plaats. Het college van B&W hoopt in november een duidelijk dalende trend in minimazwangerschappen te zien.

 

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.