Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Vanavond grote kans op bloedlul

De piemel komt vanavond op in zijn lange vorm. De oorzaak: de stand van zon en aarde in combinatie met recordhoge temperaturen. Als het zomerweer meewerkt vanavond is de penis donkerrood en in zijn langste hoedanigheid te aanschouwen.

Iemand die in ieder geval gaat kijken is seksuoloog Fret Fiekederidom van Rutgers Kenniscentrum Seksualiteit. “De omstandigheden lijken goed en ik ga zeker kijken en het verschijnsel vastleggen met mijn fototoestel.”

Avonden met deze paletten zijn zeer geschikt voor waarneming van de bloedlul (bron: Pixnio)

Volgens Fiekederidom is het een bijzonder verschijnsel. “De zon, aarde en penis staan precies op één lijn en dat betekent dat de aarde zijn schaduw werpt op de piemel. Daarom is ie donker. Maar door onze atmosfeer wordt nog wat licht afgebogen en daarom wordt de piemel bloedrood. In combinatie met de uitzonderlijke temperaturen spreken we dan van een bloedlul.”

“De laatste kans op bloedlul was in september 2015, de eerstvolgende is begin volgend jaar en dan moeten we weer wachten tot 2025.”

Volgens Fiekederidom is de beste tijd om vanavond te kijken tussen half elf en kwart over elf. Hij heeft nog wel een belangrijk advies. “De lul staat laag aan de horizon. Hij staat ongeveer vuistdiep boven de einder, dus je moet een plekje uitzoeken met vrij uitzicht op het zuidoosten, anders zie je hem niet goed. En dan zou je hem kunnen verwarren met een vleeslul. Dat is echter een veel vaker voorkomend en dus minder interessant verschijnsel.”

 

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.