Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Baasje zet spin aan tot aanval op vlieg – eigenaar doet aangifte

Een filmpje waarin bromvlieg Peppi uit Helmond maar nét kan ontkomen aan een aanval van een springspin, heeft in het hele land tot boze en verontwaardigde reacties geleid. De eigenaar van Peppi gaat aangifte doen tegen de man, die zijn spin aanspoorde om de vlieg te grazen te nemen.

Peppi, de groene vleesvlieg van Knoek Trips (bron: de eigenaar)

Peppi, een groene vleesvlieg, moest afgelopen dinsdag al zijn reflexen aanspreken. In het filmpje is te zien hoe de twee weken oude vlieg ligt te zonnen in de voortuin van ‘zijn’ huis in Helmond. Dan steekt opeens een schorsmarpissa zijn kop om de heg.

Dit is een vrij forse springspin die tot meer dan 1 centimeter groot kan worden. Ook heeft het dier een uitzonderlijk goed gezichtsvermogen, waarmee het prooien en vijanden vanuit extreme hoeken kan waarnemen.

De spin merkt Peppi op, en ook zijn baasje ziet de vlieg op het gazon liggen soezen. De aangelijnde spin wordt daarop losgemaakt. De twee dieren blijven elkaar aankijken, waarop de man zijn spin een tikje met zijn voet geeft. Dan springt de spin direct op de vlieg af. Peppi vliegt net op tijd op en kan ontkomen.

De beveiligingscamera van Knoek Trips registreert het hele voorval. Hij deelt het op zijn Facebook-pagina, waarna de video al snel viraal gaat.

Een schorsmarpissa (niet die uit dit nieuwsbericht; bron: J. Hoppenbrouwers)

“Ik ben zelf op vakantie, mijn zoon let op onze vlieg. Als ik terug ben, ga ik aangifte doen. Ook ga ik even langs bij deze man. Die woont gewoon bij ons in de straat”, zegt Trips, die nooit eerder een conflict had met de buurtbewoner.

“Ik wil heel graag weten: waarom doe je zoiets? Vind je dit spannend, of leuk? Het had heel anders af kunnen lopen. Gelukkig gaat het nu weer goed met Peppi, die voorlopig binnen blijft. Hij krijgt vanmiddag een schaap om lekker even tot rust te komen.”

Het filmpje was woensdag al zo’n 482 keer bekeken. Trips kreeg onder meer steunbetuigingen uit Godlinze en Klein Wetsinge. “Daar ben ik heel blij mee. Op een gegeven moment waren het er zoveel dat we het niet meer bij konden houden.”

Verschillende media deelden de video. De reacties, gericht aan de spinneneigenaar, liegen er niet om. Veel mensen walgen van de actie. “Ik neem de spin uiteraard niks kwalijk”, legt Trips uit. “Maar zo’n man zou eigenlijk geen spin mogen bezitten, laat staan een springspin! Het is en blijft een zieke daad.”

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.