Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Kamer bezorgd over initiatief Jan Marijnissen

Een Kamermeerderheid is verontrust over het bericht dat voormalig SP-leider Jan Marijnissen bezig is weekendscholen op te richten voor jonge arme kinderen in Nederland, waar ze les krijgen in onder andere de armere kant van onze samenleving en het jargon van de ‘lagere klasse’.

Jan Marijnissen (bron: sp.nl)

De Kamer wil dat het kabinet goed in de gaten houdt wat er op die scholen gebeurt. Volgens de VVD gaat dit in de richting van ongewenste stalinistische beïnvloedingD66 zegt dat Marijnissen arme kinderen als zijn onderdanen ziet, die naar hem moeten luisteren en daarom naar dit soort scholen moeten. Ook CDA en GroenLinks vinden het niet goed “dat kinderen met de rug naar de Nederlandse samenleving worden opgevoed”.

Zoals verwacht ziet de SP wel wat in het initiatief. Lilian Marijnissen zegt: “De kloof tussen arm en rijk wordt alleen maar groter. Wij maken ons geen illusies over de richting die het huidige rechtse kabinet heeft gekozen. Evenmin zou het waanzin zijn te denken dat wij daar nog iets aan kunnen veranderen. Kijk maar naar de peilingen van Maurice de Hond.”

“Nivellering is een ziekte waartegen liefst direct na de geboorte gevaccineerd wordt, in de ogen van deze neoliberale regering. Daarom steunen we dit idee van onze voormalige roerganger en pater familias. Beter goed voorbereid op een arm bestaan, dan dag in dag uit te moeten leven van illusie naar desillusie.”

De Partij van de Arbeid heeft nog niet gereageerd.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.