Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Een op vijf Albert Heijns illegaal – miljoenen producten ingenomen

Een op de vijf winkels van Albert Heijn is ‘illegaal’. Dat is een van de conclusies na een omvangrijke operatie van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD). Het onderzoek naar de fiscale activiteiten van deze supermarktwinkels bracht veel belastingontduiking, fraude en andere criminele activiteiten aan het licht.

Van de 1379 onderzochte winkels had een vijfde de papieren niet op orde. Vijf miljoen producten werden geconfisqueerd.

Ook de AH aan de Groningse Vismarkt werd aan de tand gevoeld tijdens de operatie van de FIOD (bron: WB Media)

Sinds het begin van de zomer werden in totaal ruim 22.000 controles uitgevoerd in uiteenlopende supermarktketens. Meer dan 2000 bedrijven bleken geen licentie te hebben en nog eens 2000 werknemers werden zwart betaald. Naast supermarkten van Albert Heijn werden onder meer ook Jumbo’s en Aldi’s onderzocht. De politie nam 9,5 miljoen namaakgoederen zoals toiletpapier, pindakaas en afwasmiddelen in beslag.

In Deurnerwolde werd bovendien een criminele organisatie opgerold die illegalen, voornamelijk uit Friesland, ronselt. Volgens het rapport werkten zij voor ‘hongerlonen’ en maakten ze ‘onmenselijke werkuren’ in de supermarktbranche. Onder de arrestanten waren onder anderen nep-artsen die medische namaakcertificaten verstrekten en nep-medewerkers van het UWV die documenten vervalsten.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.