Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Media-actie van Trump tegen ‘fake news’ in honderden kranten

Honderden kranten en weekbladen in Amerika hebben vandaag gelijktijdig een bericht van president Trump geplaatst. Daarmee reageert hij op de aanvallen van de media, die hem dagelijks proberen zwart te maken, door middel van ‘fake news’-berichten.

De beschimpte Amerikaanse president Trump (ROBYN BECK/AFP/Getty Images)

Het initiatief komt vanuit het Witte Huis. “Een centraal onderdeel van de mainstream media zijn de voortdurende aanvallen op de president”, meldt het bericht. “De president is in de ogen van een meerderheid in medialand geen betrouwbare leider meer, maar volksvijand nummer één. Deze continue aanval op de president is uiterst riskant voor de stabiliteit in het land.”

‘De president ondermijnt de Amerikaanse democratie met zijn uitlatingen’, waarschuwen bijna dagelijks de media, terwijl hij onmiskenbaar democratisch gekozen is. Trump schrijft in het stuk: “De vrijheid van meningsuiting is een fundamenteel principe in Amerika. Twee eeuwen lang heeft dat elke burger en dus ook de president beschermd. Het diende als voorbeeld voor andere vrije landen. Dat principe wordt nu bedreigd; men wil mij de mond snoeren. Van Ankara tot Moskou, van Peking tot Bagdad: het zendt een signaal uit dat door massale indoctrinatie een president tot volksvijand gemaakt kan worden. Dat ben ik niet. Ik ben jullie leider!”

Een medewerker van de New York Times, die liever anoniem blijft, heeft wel moeite met het bericht. “Dit staat natuurlijk haaks op de hetze die wij voeren tegen de president. Maar goed, Trump heeft ons zeer goed betaald voor het plaatsen. Met de immense concurrentie van andere riooljournalistieke media in dit land moeten wij alle graantjes meepikken om het hoofd boven water te houden. Bovendien, morgen zullen we een artikel plaatsen waarin het bericht van deze dictator met de grond gelijk wordt gemaakt.”

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.