Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Ter Apel bereidt zich voor op islamitische invasie

In het dorp Ter Apel zijn het afgelopen weekeinde de eerste oefeningen gehouden om de verwachte islamitische invasie het hoofd te bieden. Dit naar aanleiding van verschillende oproepen van PVV-leider Geert Wilders, die sowieso deze ‘ideologie’ wil verbannen uit ons land. Inwoners bereiden zich voor om de muzelmannen ‘met gelijke munt’ terug te betalen, volgens de regels van het ‘level battlefield’.

Voorbereiding op een veldslag (bron: Middeleeuws Ter Apel/Martijn van Sabben)

Luitghardt Jansdochter van de organisatie vertelt over het initiatief. “Kijk, elke dag horen we in het nieuws dat wij Nederlanders en zeker de kerels een stel slappe vrouwelijke zakken zijn, de ene aanslag volgt de andere op, we moeten binnenkort echt tegen de islamitische agressors strijden voor wat we waard zijn.

Anders hebben we over vijf jaar een islamitisch kalifaat hier, met sharia en al. Elke dag vijf keer, of was het zeven keer bidden, zie je het voor je? We worden gewoon overrompeld!”

“Het is ons bekend van onder andere de PVV dat de tegenstander één nadeel heeft. Namelijk: de Islam is een middeleeuwse woestijncultuur. Ze strijden met zwaard en schild en misschien af en toe een kanon.

De aanval wordt ingezet (bron: Middeleeuws Ter Apel/Bert Moorlag)

Al verwacht ik voor de grotere afstand eerder een ballista, onager of heel misschien een trebuchet. We weten dat nog niet precies, maar er wordt onderzoek naar gedaan. Voor de zekerheid hebben wij alle drie tot onze beschikking.”

Is het dan niet heel eenvoudig om hier ons moderne leger tegenover te zetten? Dan is die invasie toch snel in de kiem gesmoord? Jansdochter: “Nee, in de hedendaagse samenleving streven we op allerlei gebieden het ‘level playing field‘ na, een gelijk speelveld dus. Voor gewapende conflicten spreken we van het ‘level battlefield’.

Dit is een anti-discriminatiemaatregel, die zeker tegenover moslims verplicht is gesteld. Zelfs het moderne oorlogsrecht houdt hier rekening mee: we moeten op basis van onze uitrusting, strategie en tactiek ongeveer gelijke kansen hebben.”

De kerkelijke zegen wordt gegeven (bron: Middeleeuws Ter Apel/Bert Moorlag)

Dit is de reden dat op verschillende locaties in Nederland steeds meer wordt geoefend in middeleeuwse oorlogvoering. Zo ook in Ter Apel, afgelopen weekeinde dus. “We proberen het allemaal zo realistisch mogelijk te maken”, zegt Jansdochter.

“Inclusief de bereiding van spijzen, klederdracht, onderdak, fabriceren van wapens, maar ook onze religie speelt weer een belangrijke rol. Zonder zegen van een priester gaan wij het slagveld niet op. Onze mohammedaanse tegenstanders doen dat ook niet. Volkomen begrijpelijk.

Overigens bestaat er een duidelijke trend. In heel Europa bloeien Middeleeuwse activiteiten en gebruiken op. Dit volgens mij ook omdat mensen willen ontsnappen aan de enorm drukke, ‘altijd online’-cultuur. Die leidt je steeds af en vormt sowieso een zeer slechte voorbereiding op het verwachte gewapende conflict”, zo besluit Jansdochter.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.