Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Bakfietsfabrikanten geven gratis vaccins weg

Drie Nederlandse bakfietsfabrikanten zijn een charmeoffensief gestart naar aanleiding van de recente negatieve verhalen over bakfietsmoeders. Zij zouden hun kinderen niet vaccineren. Om het tegendeel te bewijzen leveren enkele fabrikanten bij aankoop van een bakfiets gratis drie vaccinaties naar keuze.

Tijdelijke reclame van bakfiets.nl (bron: aldaar)

Walter Witte, medewerker bij fabrikant Urban Arrow: “In Amsterdam stikt het van onze fietsen. Dat moet natuurlijk zo blijven. Ik begon eerlijk gezegd te twijfelen en heb hier en daar nagevraagd, bij zo’n vijftien bakfietsmoeders. Maar er waren slechts twee die niet vaccineren, waarvan maar één hoogopgeleide!”

Manfred Loco, mede-eigenaar van fabrikant Johnny Loco: “Onze omzet heeft onder de negatieve publiciteit geleden. Dat is ook niet gek. Er werd opeens een verband gelegd tussen twee zaken die volledig los van elkaar staan, wat mij betreft. Fake news dus. Wij tonen graag het tegendeel aan. Vandaar de actie.”

Een anonieme medewerker van fabrikant Bakfiets.nl: “Graag blijf ik met mijn naam uit de publiciteit, want ik heb bij bepaalde vaccins bedenkingen, maar ik werk toch mee aan de actie. Er is immers nooit serieus onderzoek gedaan naar de vaccinatiegraad onder kinderen van bakfietsouders. Met zo’n actie tonen we onze goede wil. Althans, deels mijn goede wil, maar zeker die van de gemiddelde Nederlander, denk ik.”

De fabrikanten stellen DKTP, Griep, HPV, Tetanus, BMR en Covid ter beschikking, waaruit de klant maximaal drie kiest. De vaccins worden vervolgens geleverd aan de huisarts van de klant, die de toediening op kosten van de fabrikant zal verzorgen. De actie loopt tot eind december dit jaar.

 

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.