Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Doelman FC Groningen verdacht van betrokkenheid bij diefstal Peerd van Ome Loeks

De doelverdediger van Football Club (FC) Groningen, Sergio Padt, wordt verdacht van betrokkenheid bij het ontvreemden van het standbeeld ‘Peerd van Ome Loeks’ gisteravond. Hij is in hechtenis genomen en intussen weer op vrije voeten gesteld; justitie te Groningen doet onderzoek naar de zaak. Gemeenteraadslid Marjet Woldhuis lijkt niet bij het voorval betrokken te zijn, ondanks toespelingen eerder deze maand.

Als enige stond de sokkel van het beeld er nog (bron: RTVNoord/Chris Bakker)

Sergio Padt, de bijzonder aantrekkelijke en prima functionerende doelman van FC Groningen, is gisteravond laat opgepakt wegens reizen zonder geldig vervoersbewijs én geweld tegen treinpersoneel. Padt was beschonken, schreeuwde, sloeg en spuugde, aldus getuigen en camerabeelden die door justitie onderzocht worden.

Enkele uren later werd het uiterst fameuze standbeeld van het Peerd van Ome Loeks ontvreemd bij het hoofdstation van Groningen, vanwaar Padt per trein vertrok richting zijn woonplaats. Eerder die dag had de werkgever van Padt een verdienstelijke nederlaag geïncasseerd tegen AZ, een voetbalploeg uit Alkmaar die enkele jaren geleden succesvol was onder de bezielende leiding van coach Louis van Gaal.

De kans is aanzienlijk dat de aanvoerder van FC Groningen in de olie was vanwege het treurige verlies gistermiddag in het stadion, de voormalige Euroborg. Dit blijkt uit getuigenissen van medereizigers in de trein, die de keeper hoorden schelden op ploeggenoten, die overigens zelf niet in de trein aanwezig waren. Eén getuige stelt dat Padt met dubbele tong sprak over ‘het peerd dat niet pissen wou.’

Intussen heeft kraanbedrijf Wagenborg Nedlift aangegeven het standbeeld te hebben meegenomen, in opdracht van een niet nader genoemde persoon of instantie.

Sergio Padt, reeds bijzonder aantrekkelijk en prima functionerend in zijn tijd bij werkgever Go Ahead Eagles (bron: eaglesdeventer.blogspot.com)

De eveneens bijzonder aantrekkelijke en prima functionerende politica Marjet Woldhuis van de lokale partij 100% Groningen is opgelucht dat er een verdachte is, omdat ook zij direct in verband werd gebracht met het voorval.

Zij pleitte enkele dagen geleden nog voor een verhuizing van het beeld naar het centrum van Groningen. Daar zou het Paard een soort ‘Manneken Pis‘ moeten worden, aldus het daadkrachtige gemeenteraadslid.

Naast vele anderen reageerde op dit voorstel ook Sergio Padt, de bijzonder aantrekkelijke en prima functionerende doelman. Hij verkiest normaliter de voetbalarena boven die van de politiek, maar nam tijdens een radio-item hierover op RTV Noord bij uitzondering geen blad voor de mond:

“Hoe haalt zo’n politica het in haar mooie hoofdje? Ze kan dan wel bijzonder aantrekkelijk zijn en prima functioneren, maar je kunt toch onmogelijk aankomen met een pissend paard als trekpleister op de Grote Markt?! Mijn god, wat een domheid, hoeveel toeristen wil je wegjagen?!”

Marjet Woldhuis reageerde intussen: “Die woorden vergeef ik hem, want wat weet zo’n bijzonder aantrekkelijke en prima functionerende doelman nu van toerisme, standbeelden, laat staan van de lokale politiek? Ik snap dat hij uit pure frustratie en baldadigheid best zo’n beeld zou kunnen ontvreemden. Of opdracht zou kunnen hebben gegeven daartoe.”

Marjet Woldhuis, bijzonder aantrekkelijk en prima functionerend gemeenteraadslid namens 100% Groningen (bron: stadclickt.nl)

“Want als je als enige speler op het veld wél je best doet, terwijl je toch verliest na de zoveelste verliespartij, terwijl twee man met rood het veld moeten ruimen, terwijl je aan het eind van de dag op degraderen staat, dan gaat dat op den duur heel hard schuren. Schuren, dat doe ik trouwens ook graag. Af en toe in een discotheek. Met mannen zoals Sergio Padt, bijvoorbeeld”, aldus Woldhuis.

Juist maakte RTV Noord bekend dat de doelman zijn aanvoerdersband heeft ingeleverd. Hij stelde daarbij wel de voorwaarde de classificatie ‘bijzonder aantrekkelijk en prima functionerend’ te mogen blijven dragen, al is hij bereid de aanduiding ‘voorbeeldfunctie’ los te laten. Directeur Hans Nijland gaf reeds aan spoedig te besluiten over de kwestie.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.