Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Groningse dijenkletser eindelijk opgepakt

Indicatie van een typisch slachtoffer van Jos K. Deze vrouw staat echter los van het genoemde verhaal (bron: Ashley Graham/Instagram)

De Groningse dijenkletser is na meer dan een halfjaar opsporingswerk eindelijk opgepakt. Tijdens het inzetten van een zogenaamd lokmokkel werd hij afgelopen maandag op heterdaad betrapt in de Folkingestraat. Het blijkt Jos K. te zijn, de man die eerder in verband werd gebracht met kwinkslager Harry S. Verdachte Jos K. verschijnt volgende week voor de rechter.

Omdat er geen schot zat in de zaak, besloot de Groninger politie vorige maand enkele aantrekkelijke vrouwen in te zetten om de dijenkletser uit zijn tent te lokken. Eerder werden landelijk al lokhomo’s ingezet om zogenaamde potenkloppers (homohaters) efficiënt te arresteren.

“We zijn blij dat het eindelijk voorbij is”, aldus een voorlichter van de politie. “We moesten ook wát. Hij had intussen 27 vrouwen op de dijen geslagen na het verspreiden van humoristische praatjes. Vandaar dat we op het idee zijn gekomen om lokmokkels in te zetten. Uiteraard waren steeds agenten in burger in de buurt om in te kunnen grijpen.

Zo gebeurde het een keer dat een politieagent een lokmokkel aansprak, omdat hij dacht dat ze bezig was zich te prostitueren. Zijn collega’s zonder uniform hebben direct duidelijk gemaakt waar het om ging. Na slechts enkele dagen verscheen de dijenkletser, zodat we konden toeslaan net vóór hij bij ons lokmokkel enkele kletsen kon uitdelen.”

Jos K. wordt door bekenden geroemd om zijn sociale vaardigheden. Sinds begin 2018 papte hij steeds meer aan met vrouwen, met name aantrekkelijke vrouwen met gewelfde dijen. Na korte tijd vertelde hij de slachtoffers een mop. Als een vrouw daarom lachte, gaf hij haar een paar flinke kletsen op de dijen en verdween snel uit beeld.

Hij maakte daarbij typisch gebruik van slechts enkele moppen. Vanaf oktober jongstleden gebruikte hij steeds één mop, over Sinterklaas en zijn roetveegpieten. Deze luidde:

Dijenkletser K. verschijnt volgende week voor de rechter. Besluit deze dat het gaat om ‘aanranding van de eerbaarheid’, dan kan de verdachte een gevangenisstraf van maximaal 8 jaar of een geldboete van de 5e categorie tegemoetzien.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.