Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Jordan Peterson vernietigt honderdste opponent

De beruchte strijder Jordan Peterson (bron: Gage Skidmore)

De Canadese woordworstelaar Jordan Peterson heeft gisteravond tijdens een altercatie in Washington zijn honderdste opponent vernietigd: een record binnen de Debating Battle Federation. Van tegenstrever Willy Vanderbilt liet de explosieve agressor weinig heel. Peterson blijft hierdoor aan de leiding in de DBF.

Voor de fans van Jordan Peterson stond de uitkomst van het gevecht op voorhand al vast: underdog Willy Vanderbilt zou weggevaagd worden. Verschillende DBF-verslaggevers lieten in de media ook al weten: misschien zou Vanderbilt er niet aan moeten beginnen. Dat blijkt achteraf inderdaad het geval te zijn.

Na de introductie door de debatleider en gong ter aankondiging van de start, vloog de links-feministische SJW-transgender Vanderbilt direct op Peterson af, vol in de aanval. De kranige Canadees echter weerde met de voor hem zo bekende schwung van zijn zwans de eerste aanval perfect af.

Enkele quotes van Jung en Kierkegaard deden Vanderbilt sidderen, maar ze stond nog stevig overeind. Sterker, ze leek Peterson even te laten wankelen met uitspraken over de zinloosheid van het bestaan en non-dualiteit. Daarna werd er enkele momenten op een wat lager pitje gekissebist met vooral losse flodders.

De Abominable Albertian, zoals de in Alberta geboren Peterson ook in de ring bekend is, sloeg echter op een onbewaakt moment meedogenloos toe met zijn verguisde én bewonderde recente uitspraken over de absurditeit van geslachtsloosheid. Op dat moment was van Vanderbilt nog weinig over. Ze was door haar gespreksstof heen; de levensenergie was duidelijk op.

In de volgende momenten maakte Peterson zijn nieuwste stage name waar; deze werd hem recent liefkozend gegeven door de grote schare supporters, naar aanleiding van zijn verklaring ‘slechts nog vlees te eten‘. De Canadian Carnivore maakte aanstalten om de genadeklap uit te delen, en deed dat op de voor hem zo kenmerkende manier.

Onder luid gejoel van het publiek verklaarde de scheidsrechter binnen ongeveer een halve minuut de ongelukkige Vanderbilt destroyed. Van haar werden nadien slechts een ellepijp, een knieschijf en drie ongebruikte argumenten teruggevonden.


Video van een eerdere strijd tussen Peterson en een (ook vernietigde) tegenstander

Of de naam van Vanderbilt lang blijft resoneren als opponent van Peterson is nog maar de vraag. Weliswaar was het zijn honderdste winst door vernietiging; aan de andere kant geeft Google op de exacte zoekopdracht “jordan peterson destroys” 73.500 zoekresultaten, tijdens het schrijven van dit artikel.

De zoekopdracht op dezelfde termen, maar dan los, komt zelfs op een goede 6,4 miljoen resultaten. Er wordt dus véél over geschreven. We kunnen gerust concluderen dat binnen de DBF-gevechten, Peterson het winnen door vernietigen op de kaart heeft gezet of op z’n minst populariseerde.

Fanboys vinden Petersons strijdtechniek geweldig, wat wel blijkt uit de enorme hoeveelheid publicaties erover. Tegenstanders menen echter dat hij te ver gaat, dat het Peterson ‘niet zo zeer om de inhoud gaat, maar om zaken als macht en sensatie’.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.