Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Nieuwe reeks van Suske en Wiske uitgelekt

Via onze stripspeurder hebben we de hand gelegd op de nieuwste edities van nog te verschijnen titels uit de reeks van Suske en Wiske. De meeste verhalen zijn nog concepten; twee verhalen zijn af, waarvan één binnenkort gepubliceerd gaat worden.

Om voor de liefhebber niet ál te veel prijs te geven, tonen we alleen de titels met een korte omschrijving die we van ons contact ontvingen. De eerste titel, ‘De Gele Hesjes’, ligt binnenkort in de boekhandel. De Sandaal heeft de primeur met het tonen van de voorkant.

Het bijzondere aan de komende albums is bovendien dat grondlegger Willy Vandersteen deze zelf weer zal samenstellen. De meester is hiervoor na enige handtekeningenacties toch weer toe bereid gevonden.

‘De gele hesjes’ van Suske en Wiske verschijnt zeer binnenkort (bron: anoniem)

De gele hesjes

Suske en Wiske staan vooraan op de barricaden en nemen het op tegen de heersende elite; ze slagen uiteindelijk, maar tegen welke prijs?

Waddenmax

Jerom komt als superheld Waddenmax in actie tijdens het bedwingen van een immense stier, die de koeien op een biologische zuivelhoeve op het noordelijke platteland doet sidderen.

De winstgevende wapendeal

Krimson ontdekt dat het in België en Nederland relatief eenvoudig is om wapenleverancier te worden; hij vergaart kapitalen voordat hij alsnog ontmaskerd wordt door Suske en Wiske.

De kuise kruistocht

Suske en Wiske gaan terug in de tijd met behulp van professor Barabas en spreken de ontdekker van de kuisheidsgordel; daarbij komt Suske tot een zeer persoonlijke ontdekking.

De kletsende klimaatontkenner

De Vlaamse stad Brugge komt in gevaar vanwege de stijgende zeespiegel, door toedoen van de gladde praatjes van Jef Blaaskop, die slechts 14 dagen vooruit wil kijken en expliciet het bestaan van het klimaat ontkent.

De nobele neoliberaal

Lambik heeft zijn schaapjes op het droge en besluit lid te worden van een neoliberaal genootschap, maar het blijkt nog helemaal niet zo eenvoudig om daarbij van zijn nobelheid af te stappen. Tante Sidonia komt hem te hulp.

Het plezante piramidespel

Tante Sidonia valt voor een website waarmee ze zogenaamd snel veel geld kan verdienen; professor Barabas slaagt erin het spel te doorgronden en in Jip-en-Janneke-taal uit te leggen, waardoor hij de eigenwijze tante redt van een wis faillissement.

De plantaardige pastoor

Grondlegger, schrijver en auteur Willy Vandersteen (bron: Photo News)

Lambik is in deze editie een erudiet prediker die stad en land afreist om onder aanmoediging van een steeds grotere schare fans de bio-industrie het vuur aan de schenen te leggen.

De beschaafde bankier

Theofiel Boemerang is erin geslaagd om CEO van een internationale bank te worden; Suske en Wiske trachten hem van zijn troon te stoten, wat een bijzondere opgave is omdat het kabinet de bandiet juist in het zadel houdt.

Chaos in Groningen

Suske en Wiske gaan op bezoek in de door aardbevingen geteisterde provincie Groningen en onthullen gaandeweg hoe het volk moedwillig gegijzeld wordt ten gunste van duistere belangen.

De indulgente islamiet

Arthur, de broer van Lambik, bekeert zich tot de islam om zijn gebrekkige intolerantiegrens te versterken. Dat gaat hem eerst heel goed af, tot ongenoegen van zijn broer, die hem uiteindelijk succesvol weet te dopen in de Maas.

Narcisiphus

Jerom is een egofiele narcissenkweker; maar hoe hard hij ook werkt, steeds op het allerlaatst komen de frisgele bloemen niet op; Sus Antigoon komt langs en zet hem met beide benen op de grond.

 

Ook een fan van Suske en Wiske? Bepaal uiteraard zelf of je deze informatie deelt. Sommige lezers willen absoluut nog niets weten van wat er zal verschijnen. Ze laten zich liever verrassen. Houd daar graag rekening mee.

 

Eén reactie

  1. Lambert schoenmakers Lambert schoenmakers 27 maart 2019

    Zeer mooie tittels en ben heel erg benieuwdnaar de strips om te lezen ben al van jongsafaan een echte fan van suske en wiske ga elke jaar naar de fanclub dag waar je ook dan elk jaar een gratis beeldje krijgt heb er op 1 na alle ledenbeeldjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.