Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Van deze bizarre thee moet je vreselijk vaak plassen

De Amerikaanse theefabrikant Celestial Seasonings ziet dit jaar alweer haar vijftigste verjaardag tegemoet. Om dit te vieren zal de producent enkele tijdelijke smaken lanceren. Ook zal op veler verzoek een plasindicatie op de verpakkingen worden afgedrukt.

De plasindicatie, zo meldt Celestial Seasonings, is niet slechts een ludieke noviteit. “Het is bekend dat vrijwel iedereen flink moet urineren na het nuttigen van thee. Dat geldt voor de ene theesoort meer dan voor de andere. Zo leidt chai (pittige Indiase thee) tot flink meer toiletgangen dan groene thee”, stelt woordvoerder Bart Binnenwerf.

De bekende chai, nu met plasindicatie (bron: CS)

“Stel dat iemand enkele uren niet of minder goed een toilet kan bereiken. Of hij drinkt voor het slapen gaan thee, maar houdt er niet van om er drie keer uit te moeten voor een plasje. Dan is het handig een idee te hebben van het vochtafdrijvend vermogen van onze thee. Deze indicatie zal in de vorm van een icoon op onze verpakkingen zichtbaar worden”, aldus Binnenwerf.

Verder zal in de loop van het jaar elke maand een nieuwe tijdelijke theesoort worden uitgebracht. Deze ‘Specialteas’ hebben elke maand een ander thema en een unieke smaak. Celestial Seasonings bijt de spits af met een horrorthee. Deze zal, aldus de verpakking, zorgen voor nachtmerries.

Binnenwerf: “We verkopen al jaren zeer succesvol onze slaaptheeserie (Sleepytime, red.), die leidt tot een loom en slaperig gevoel. Mensen slapen er geweldig op. Enige afwisseling leek ons goed en vandaar dat we tijdelijk komen met een cafeïnevrije thee, die volgens onze klinische tests in 58% van de drinkers leidt tot spannende tot angstaanjagende dromen.”

De ‘specialtea’ van januari 2019 zou de drinker angstige dromen moeten geven (bron: CS)

Celestial Seasonings heeft deze thee bewust sterk vochtafdrijvend gemaakt (de hoogste klasse 3, net als de genoemde chai), zodat de dromer verzekerd zal zijn van enkele pauzes. Welke ingrediënten precies leiden tot de bijzondere dromen, wil Binnenwerf niet zeggen – volgens sommigen is het spinrag.

Naar onze inschatting zal de eerste speciale editie een andere doelgroep aanspreken dan het gebruikelijke theekransje, maar wie weet blijkt de horrorthee een commerciële meesterzet. We wensen Celestial Seasonings een goed verjaardagsjaar!

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.