Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

VVD’er Onno Hoes bang voor tsunami van gelukszoekers in Groningen

De VVD’er Onno Hoes gaf enkele dagen geleden op Radio1 aan het beste voor te hebben met de provincie Groningen. Hij zei te snappen dat de rustige en ruime provincie zeer aantrekkelijk is voor gelukszoekers, die nu reeds het land overstromen, vaak onder de valse naam ‘asielzoekers’. Om de provincie te beschermen pleit hij tegen een generaal pardon bij aardbevingsschade.

Onno Hoes (bron: AvroTros)

De als integer bekendstaande Hoes, van de partij die zich verre houdt van contact met gelukszoekers of deals daarmee, brak in een interview in het programma Spraakmakers een lans voor de noordelijke provincie, die al genoeg te lijden heeft van gelukszoekers.

“Het lijkt misschien tegenintuïtief, maar juist een generaal pardon in Groningen zal enorme aantallen gelukszoekers en vergelijkbare klaplopers en labbekakken aantrekken, omdat misbruik snel gemaakt is”, aldus Hoes.

“Zo’n gelukszoeker pikt voor een habbekrats of zelfs gratis een vervallen huisje ergens in Klein Wetsinge of Middelstum in, claimt vervolgens enorme schade en bij een generaal pardon trekt zo’n profiteur dan natuurlijk aan het langste eind. Leer mij gelukszoekers kennen, ik heb er lange tijd mee gewerkt!”

VVD-collega en Gronings lid van de Provinciale Staten Mirjam Wulfse begrijpt de redenering van Hoes, maar heeft er tegelijk moeite mee: “Met name val ik over de term ‘gelukszoeker’. Zouden wij niet allen gelukszoekers móeten zijn? Is dit niet een essentieel onderdeel van onze liberale aard?”

Hoes heeft intussen aangegeven dat die term inderdaad een ongelukkige keuze was, maar blijft erbij dat we moeten oppassen voor slimme profiteurs, die er vaak eenvoudig met gemeenschapsgeld vandoor gaan.

 

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.