Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Minister Wiebes viert afvalbehandeling inwoners Loppersum

 

Om het feest op te luisteren hebben veel inwoners grijze containers bij de straat gezet, met een vrolijke print: ‘Wiebes behandelt ons als vuilnis!’ (bron: Jolanda Jager-Smit/twitter)

Minister Eric Wiebes van Koloniale Zaken vereert vandaag het Groningse dorp Loppersum met een bezoek. Daar viert hij met een select aantal inwoners het feit dat hij de gemeente als afval behandelt.

Eric Wiebes (VVD) koos er daarmee voor om één van de zwaarst getroffen gebieden in het Haagse wingewest Groningen te bezoeken. Om de inwoners een hart onder de riem te steken, gaf Wiebes onlangs al aan hen als afval te zullen behandelen.

“Als er niet genoeg geld is om de versterkingsoperatie handen en voeten te geven, wat is er dan efficiënter dan het behandelen van het gebied als afval? Afval is weinig waard, maar kan eventueel hergebruikt of gerecycled worden. In het kader van ons duurzaamheidsbeleid lijkt me dat een prima zet”, aldus Wiebes.

De sfeer is overwegend positief en de meerderheid lijkt verheugd over het nieuwe beleid, al zijn sommige inwoners niet blij met de gang van zaken: zij zouden nog steeds liever een aardbevingsbestendige woning hebben.

 

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.