Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Rutte en Bolsonaro wisselen tips uit op Economisch Forum

Wie zou denken dat premier Mark Rutte voor puur financiële doelen naar het World Economic Forum in het neutrale Zwitserland kwam, heeft het mis. Want met name één kiekje van hem haalde de media: de foto met de fascistische president van Brazilië Jair Messias Bolsonaro. Alhoewel, Rutte kennende is ook hier wel enig financieel gewin te behalen.

Van links naar rechts: Jair Bolsonaro, Mark Rutte (bron: onbekend/twitter)

Een woordvoerder van het kabinet heeft intussen verklaard dat de leiders tips hebben uitgewisseld: Bolsonaro ontving enkele contacten binnen het Old Boys Network in ruil voor tips over hoe efficiënter om te gaan met minderheden, die geregeld de wet overtreden of meer in het algemeen irritatie veroorzaken.

Deze stap lijkt voor Rutte niet meer dan logisch: hij deelde minder dan twee weken geleden nog mee graag persoonlijk relschoppers in elkaar te willen slaan. In werkelijkheid zal de premier dergelijke taken vanzelfsprekend uitbesteden aan zijn ambtenaren.

Of de tips voor Nederland enige uitwerking zullen vinden in concreet nieuw beleid voor bijvoorbeeld justitie of defensie zal over uiterlijk een halfjaar blijken. Getuige de foto was Mark Rutte hoe dan ook zeer in zijn nopjes. Het kabinet van Brazilië heeft intussen getwitterd blij te zijn met de nieuwe contacten van Shell en Unilever.

Overigens was in de linkse spelonken van het World Economic Forum een discussiebijeenkomst over de gebrekkige waarde van het nationaal product te bezoeken. Mark Rutte was hier, zoals verwacht, niet bij aanwezig.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.