Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Duizend honden dood bij stalbrand

In meerdere hondenfokkerijen in het Brabantse Biezenmortel is vrijdag een zeer grote brand uitgebroken. In de stallen staan drieduizend honden en zwangere of zogende teven, waarvan er zeker duizend volgens een woordvoerder van de brandweer niet meer kunnen worden gered.

Een geroosterd varken (bron: bellaphon).

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio kan de brandweer de stal niet in, omdat het te gevaarlijk is. “Honden kunnen erg slecht tegen stress, dus als ze niet door het vuur om het leven komen is de kans groot dat ze omkomen door stress.” Omroep Brabant meldt dat zo’n tien honden gered zijn, maar de woordvoerder kon dat niet bevestigen.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is. Vorig jaar stierven bij stalbranden in totaal 122.000 dieren, terwijl het jaar daarvoor 229.000 dieren om het leven kwamen.

Dit (ingekorte) bericht was vandaag te lezen op o.a. nu.nl. Het ging om varkens. Niet om honden. Poe, gelukkig! Althans, dat hangt ervan af. In grote delen van Azië eet men graag hond.

Of ze net als Nederlandse varkens ook industrieel worden gefokt: we weten het niet. Een bericht als ‘Vierduizend honden dood bij stalbrand Wenzhou’ is op de redactie nog niet voorbijgekomen.

Maar er is wel wat voor te zeggen, als je zou moeten kiezen: een varken is namelijk flink intelligenter dan een hond. We eten in het algemeen liever de minder slimme beesten. Althans, ongeveer tot aan het formaat kip. Daaronder zijn het al gauw cavia’s of nog erger, insecten: mwah!

Eén reactie

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.