Press "Enter" to skip to content

Slimme boerin tipt over oorzaak stalbranden

Een boerin uit het Noord-Hollandse Schellinkhout heeft op Twitter een boekje opengedaan over stalbranden: niemand minder dan aanhangers van de Partij voor de Dieren zouden daar best eens achter kunnen zitten.

De zeker niet stinkend rijke, maar buitengewoon hardwerkende en trotse koeienhoudster Ingrid de Sain zegt het niet expliciet, maar het ligt er zo dik bovenop dat het tijd wordt om serieus onderzoek te doen. Ze reageert op ene Pieter van Vollenhoven, die het kennelijk gehad heeft met de intensieve veehouderij.

De reactie op Twitter van Ingrid de Sain (bron: Twitter)

Inderdaad, de PvdD doet het niet geweldig in de media. Met name leidsvrouw Marianne Thieme heeft het zwaar te verduren. Ze is nauwelijks aanwezig in kamerdebatten, waar ze nummer twee Esther Ouwehand de hete kastanjes uit het vuur laat halen.

Sterker nog, Thieme is regelmatig zwaar milieubelastend aan het vliegen, om wereldwijd het veganistische evangelie te verkondigen. Onlangs was ze wekenlang ziek en dus afwezig in de Tweede Kamer. Volgens sommigen was dit uiteraard te wijten aan haar veganistische (en dus ongezonde) levensstijl.

Ook de peilingen zien er niet rooskleurig uit: eind 2012 had de PvdD 3 zetels. Momenteel, in de peilingen van zowel Ipsos als Maurice de Hond, zouden dit er slechts 8 zijn. Dat is op twee na net zoveel zetels als boerenpartij CDA: geen goed nieuws dus.

Trendoverzicht voor politieke voorkeuren, volgens De Sandaal vanaf sep 2012 (bron: peil.nl)

De Sain suggereert aldus: zou dit slechte nieuws niet aanleiding zijn voor aanhangers van de Partij voor de Dieren om zélf die stalbranden te veroorzaken? Om aandacht en zetels te verwerven, dus.

Zouden ze er niet slechts voor eigen gewin zitten? Mooie praatjes, maar intussen sadistisch duizenden dieren (met name varkens) opofferen voor de eigen agenda.

Volgens dit recente bericht in Nieuwe Oogst vervaagt de grens tussen activisme en extremisme. Kortom, er zou een duidelijke link bestaan tussen PvdD en extremisme. Waar rook is, is vuur, toch? Inderdaad: de hoogste tijd dat hier eens een ‘brandweer’ onderzoek gaat doen.

Maar, stelt de PvdD, dit onderzoek is al gedaan, dat wil zeggen: technisch onderzoek, inclusief aanbevelingen. Daarop volgend zijn verplichte verbeteringen voorgesteld door de PvdD.

Deze motie is echter afgewezen door de usual suspects: de maatregelen zouden ons stukje vlees te duur maken. En wie wil dat nu? Precies. Werkelijk niemand. Vlees moet efficiënt gefabriceerd worden.

En dus, om extra aandacht te genereren, zouden aanhangers van de partij eigenhandig af en toe stallen in brand steken. Trouwens: zouden ze misschien aandelen hebben in sprinkler- en brandmelderfabrikanten? We hebben het hier immers gewoon over een verdienmodel, toch?

Misschien dat deze of gene dit ook direct even gedetailleerd kan onderzoeken. Ingrid de Sain kent vast een organisatie met interesse.

 

 

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.