Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Wilders en Baudet: blijf thuis, ga niet stemmen!

Politici Geert Wilders en Thierry Baudet hebben hun achterban opgeroepen om níet te stemmen tijdens de komende verkiezingen: het systeem is verrot en individuele stemmen hebben nauwelijks enige invloed op de uitslag. Met dezelfde redenering riepen ze eerder op geen geld aan klimaatinvesteringen uit te geven.

Wilders en Baudet (bron: WNL)

Baudet: “De kosten zijn minstens 1000 miljard, voor maximaal 0,00007 graden minder opwarming. Dat is de moeite dus niet. Laat China eerst maar wat doen. Daar worden wekelijks nieuwe kolencentrales uit de grond gestampt. Dit systeem bevoordeelt sommigen maar benadeelt velen en is dus verrot.”

Wilders: “De voorstanders spreken van een investering; maar de kosten gaan de baten vooruit – áls die er al zijn – en deze schertsvertoning zal Henk en Ingrid een gewis faillissement opleveren de komende jaren, terwijl Rutte gezellig blijft sms’en met zijn grootkapitalistische vrindjes.”

Baudet: “Hetzelfde geldt voor onze ‘democratie‘, in name only inderdaad. Deze is reeds failliet. De overheidskosten rijzen de pan uit en de ene ambtenaar schept werk voor nog een ambtenaar. Politici zijn door en door corrupt, met name de zittende klasse. In dit systeem moeten wij niet willen investeren.”

Wilders: “Het blijkt, net als bij acties die wij voor het klimaat zouden moeten uitvoeren, dat onze individuele bijdrage bij verkiezingen vrijwel nihil is. Reken het maar na: zou het één zetel, laat staan meerdere zetels, uitmaken als ik eens níet zou stemmen? Het maakt natuurlijk niets uit, helemaal niets.”

Baudet: “Daarom roepen we onze achterban op om tijdens de eerstvolgende verkiezingen, op 20 maart, níet te stemmen. Als protest tegen het verrotte politieke systeem, en vanwege het feit dat onze individuele stem niets verandert aan de verkiezingsuitslagen.”

Wilders: “Samen met collega Baudet bezinnen we ons bij de PVV op een alternatief systeem. Enige kenmerken die we daarin graag zien: autoritair, vóór Nederland, tegen de EU, anti-communistisch, anti-liberaal en anti-intellectueel. We zullen u binnenkort een toelichting geven.”

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.