Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Godlinzenaar laat zich 13 keer vaccineren

Zogenoemde ‘anti-vaxxers’ kennen we tegenwoordig maar al te goed; Wilbert Streuper is het tegendeel daarvan. Hier lijkt nog geen benaming voor te zijn, maar waar het op neerkomt is dat hij zich zo vaak mogelijk liet vaccineren. De teller staat intussen op 13 prikken. Omdat Streuper is gestopt met zijn liefhebberij, durft hij er intussen over te vertellen.

“Tja, het geeft mij in elk geval een kick”, zegt Streuper, inwoner van het Groningse Godlinze. “Of ik bang ben voor covid? Helemaal niet. Volgens de statistieken hoef ik mij met mijn BMI van 19 en leeftijd van 26 jaar niet druk te maken. Ik heb nul bijwerkingen ervaren, nou ja, alleen na de zesde prik was ik een dag duizelig. Dat was AstraZeneca, trouwens. Die heb ik daarna ook niet meer gehad. Het moet wel leuk blijven.”

Wilbert Streuper blijft liever uit de schijnwerpers (bron: Sebastiaan Stam)

Hoe kreeg Streuper dit voor elkaar? Prikken worden immers degelijk geadministreerd. “Twee stuks heb ik gewoon vanwege de oproep, dat was Pfizer. Dus zeg maar legaal.  Als je goed op internet rondkijkt, dan vind je regelmatig huisartsen die een dosis of wat over hebben. Die gaan in principe in de vuilnisbak vanwege de beperkte houdbaarheid. Dus die prikken ze liever weg. Ik ging dan langs en dan was het vaak snel geregeld. Heb er weleens 200 kilometer voor gereden zelfs. Ik maakte daar dan een dagje uit van voor mezelf.

Daarnaast zijn er geregeld acties op priklocaties waar je zonder afspraak naartoe kunt. Het is me daar drie keer gelukt. Twee keer ging het mis, ze controleerden daar beter. En tot slot, als je écht wilt, kun je via het internet vaccins op de kop tikken. Heb dat twee keer gedaan, maar het is me achteraf te duur. De eerste was die van SinoVac, op zich natuurlijk een heel bijzonder merk dat je echt niet vindt in Nederland.

De kick won het dan wel van mijn angst, omdat het zwaar illegaal is. Het is een soort verzameldrift. De andere was trouwens de Russische Spoetnik, wat gek genoeg makkelijker ging dan de Chinees. Het mooie ervan is wel dat je het allemaal zelf kunt doen, zo via internet. Vooral thuis heel relaxt jezelf vaccineren, ontspannend muziekje en wijntje erbij, zo komen we de zomer wel door. Is wel fijn ook, want het geld is op, dus een vakantie zat er toch al niet meer in.”

Streuper is intussen gestopt met zijn activiteiten, na aansporingen door vrienden en familie. Hij bezoekt intussen een psycholoog. “Ze zeiden: ‘Willy, stop er toch mee, je hebt geen idee wat het nog met je doet’. Of de psycholoog gaat helpen? Ik hoop het wel, want ik snap op zich dat het niet helemaal normaal is. Maar goed, je hebt ook volwassen kerels die zich met luier en al graag als een baby door een vrouw laten verschonen. Ik weet niet wat gekker of gevaarlijker is.”

 

Reacties zijn gesloten.